GERMAN SCHOOL PUDONG

SHANGHAI

Facts

Client: The German School Shanghai 

Location: Shanghai, P.R.China

Project date: 2007

Services: Interior Design

               Project Management 

GERMAN SCHOOL PUDONG SHANGHAI

Located inside an existing building German School is a complex project of interior design, landscaping and engineering.

Scope of this work is renovation of an existing space to make it suitable as location for a school from Kindergarten to Secondary grade.

Existing inside space has been totally demolished while some existing main elements have been preserved, such as spiral stairs and a huge curtain wall, and reinterpreted inside new concept of the space

Main new design elements are a colored panel walls that, sliding trough each floor, divide classrooms from corridors and connection spaces.

This walls have a separation function but at the same time, with a composition of small windows, showcases and glass doors, are also a light frame that creates visual connections and different sights on every floor. 

Corridors are now wide open, full of light, resting and meeting place to create a colorful, friendly and stimulating space all around.

Scroll to Top